Sportiva orădeană Bianca Benea, de la clubul CSM, s-a numărat printre sportivii premiaţi şi declaraţi între cei mai buni sportivi ai României la Gala Federaţiei Române de scrimă, care a avut loc marţi la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor. Evenimentul a fost găzduit de Casa Regală a României, potrivit frscrima.ro.

Bianca Benea, sportivă antrenată de Nicolae Ille, a fost premiată pentru medalia de bronz obţinută la Campionatul European de spadă feminin pentru cadeţi, care s-a desfăşurat de la Maribor. De asemenea, orădeanca a obţinut şi locul 19 la Campionatul Mondial pentru cadeţi, de la Tashkent.

În cadrul Circuitului European de spadă pentru cadeţi feminin, Benea a obţinut, de asemenea,  locul al III-lea la etapa de la Klagenfurt, atât la individual cât şi pe echipe, respectiv locul al VI-lea la cea de la Zrenjanin. De asemenea, sportiva orădeană a cucerit locul III în întrecerea pe echipe la runda de la Heidenheim, Germania, respectiv poziţia a II-a, tot cu echipa, la Grenoble, în Franta.

În sezonul 2014-2015, la etapa de la Cracovia, din Polonia, sportiva orădeană a obţinut locul II.

Iată şi alte rezultate notabile obţinute de Bianca Benea în acest an:

- locul III la turneul Alfredo Bachelli de seniori de la Craiova

- locurile I şi II la Campionatul Balcanic de scrimă pentru cluburi de la Plovdiv

- locul II la CN de spadă pentru tineret, în proba pe echipe

- locul II la CN de spada juniori

- locul II la CN de spadă pentru cadeţi

- locul XX la CN de spadă pentru seniori

- locul III la Cupa Federaţiei pentru juniori

- locul I la Cupa Federaţiei pentru cadeţi

- locul II la cadeţi în cadrul Memorialului de spadă "Ille Cornelia".

De precizat că, în cadrul evenimentului au fost premiaţi şi şase foşti mari scrimeri români. Ei au fost primiţi recent în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă. Este vorba despre Laura Badea, Reka Szabo, Petru Kuki, Ioan Pop, Mihai Covaliu şi Ana Pascu. După cum precizează site-ul clubului CSM Oradea, aceştia au primit câte un trofeu din partea Federaţiei Române de Scrimă, într-o ceremonie oficiată de Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României.