Orădeanca Florena Ticu Şandro, s-a clasat pe locul al treilea în finala selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a ţinut duminică seara la Baia Mare. 

După ce a intrat prima în concurs şi a interpretat melodia "Behind the shadows", compusă de Gabriel Huiban şi Laurenţiu Duţă, Florena a reuşit să strângă un număr total de 3.491 de voturi. 

"Eu mă simt învingătoare, deoarece consider că am câştigat multă experienţă", a spus orădeanca după aflarea rezultatelor, mulţumind, totodată, celor care au susţinut-o.

Reprezentantul României la ediţia de anul acesta a Eurovision va fi Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of silence", care a reuşit să strângă 6.585 de voturi. Pe locul al doilea în selecţia naţională s-a clasat Vanotek feat. The Code & Georgian cu "I'm coming home", care a adunat 4.702 voturi din partea publicului.

Concursul cântecului european se va desfăşura la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.