Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, sâmbătă, după încheierea şedinţei Biroului Politic Naţional al formaţiunii, că orădeanca Florica Cherecheş va conduce Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Validată în partid

Sâmbătă, liderii PNL din ţară s-au reunit în Biroul Politic Naţional pentru a desemna persoanele care vor ocupa funcţii importante în stat. 

"Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru poziţiile de secretar de stat, preşedinţi şi vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie desemnată de preşedinţii organizaţiilor judeţene. În urma evaluării, am supus validării BPN un număr de 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în Statul Român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea executivului", a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei.

Între alte câteva nume, el a dat-o exemplu pe Florica Cherecheş, despre care a spus că va fi preşedinta ANDPDCA, iar numirea oficială urmează să fie făcută de premierul Florin Cîţu. 

Externalizare

Contactată de BIHOREANUL, liberala a afirmat că se va preocupa să conducă eficient şi va lucra la îmbunătăţirea serviciilor sociale. 

"De când am intrat în politică activitatea mea a fost concentrată în domeniul social, protecţia copilului în mod special. Prioritatea mea este ca sistemul de ocrotire, de îngrijire şi acordare de servicii socile să fie îndreptat către beneficieri într-un mod cât mai eficient şi calitativ", a spus Florica Cherecheş.

PNL-ista a mai precizat că va susţine externalizarea serviciilor sociale, după modelul pe care Ilie Bolojan începe să-l implementeze în Bihor, şi la nivel naţional. "Organizaţiile neguvernamentale prezintă marele avantaj că, pe lângă experiză, atrag resurse exteriore comunităţii să le investească în comunitate. Deci ar trebui să fim mai deschişi spre acest lucru", a precizat Cherecheş. 

În fine, aceasta a vorbit şi despre adopţii, spunând că este important ca un număr cât mai mare de copii din sistem să poată fi declaraţi adoptabili şi să îşi găsească familii. 

Florica Cherecheş a fost deputat PNL atât în legislatura 2012-2016, cât şi în 2016-2020. A candidat pentru un al treilea mandat, însă nu l-a obţinut.