USR-PLUS ia în calcul să o propună pe orădeanca Ioana Mihăilă ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a anunţat site-ul spotmedia.ro, citând surse politice. În prezent, doctoriţa este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Contactată de BIHOREANUL pe această temă, Mihăilă a refuzat să facă vreo declaraţie.

În schimb, surse din cadrul alianţei au confirmat că în USR-PLUS se discută mai multe variante, iar medicul din Oradea are şanse să fie nominalizat. "Ioana Mihăilă este o variantă. Sunt mai multe persoane propuse, dar deocamdată nu s-a luat o decizie în Biroul Naţional", a declarat un membru al alianţei pentru BIHOREANUL.

Nu este clar când se va lua o decizie în cadrul forului de conducere al USR-PLUS, dar este foarte posibil ca o propunere oficială să fie prezentată luni, în cadrul şedinţei săptămânale a alianţei de guvernare. 

Pe de altă parte, Mediafax.ro scrie că "preferatul" alianţei ar fi medicul Adrian Wiener, de la Spitalul Judeţean Arad.

De profesie medic endocrinolog, Ioana Mihăilă este, din februarie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, responsabilă de investiţii şi de digitalizare. În toamna anului trecut, ea a fost candidatul USR-PLUS la Primăria Oradea.

Aşa cum se ştie, în această săptămână, Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii de premierul Florin Cîţu, decizie care a declanşat o criză politică în alianţa guvernamentală formată din USR PLUS, PNL şi UDMR. În prezent, ministru interimar este prim-ministrul Cîţu, care şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat Andrei Baciu.

UPDATE: Vlad Voiculescu, evaziv despre viitorul ministru

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri dimineaţă, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost întrebat dacă o susţine pe Ioana Mihăilă ca succesoare a sa. „Dacă aceasta va fi decizia alianţei USR-PLUS, ca doctorul Ioana Mihăilă sau altcineva să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susţinerea mea. Am intrat în politică, şi eu, şi colegi de-ai mei, ca să facem o diferenţă, nu pentru o funcţie sau alta. Cu siguranţă voi pune umărul şi de-acum încolo pentru cei care vor o schimbare în acest sistem şi care împărtăşesc valorile de adevăr, profesionalism, transparenţă”, a declarat Voiculescu.