Judoka orădeană Larisa Florian s-a oprit în turul al treilea la Campionatele Mondiale care se desfăşoară săptămâna aceasta la Budapesta, anunţă Digi24 Oradea.

Potrivit sursei citate, vineri dimineaţă, sportiva legitimată la CSM Liberty Oradea a fost învinsă de rusoaica Natalia Kuziutina în drumul spre sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme. În turul următor, Natalia Kuziutina a fost învinsă de nipona Ai Shisime.

În prima sa luptă în Ungaria, Larisa Florian a trecut în turul secund de reprezentanta Mongoliei, Khorloodoi Bishrelt.

CSM Liberty Oradea are cinci reprezentanţi la întrecerile Campionatului Mondial de judo pentru seniori. Pe lângă Larisa Florian, mai concurează Vlad Vişan, Valentin Radu şi Lorena Podelenczki. De asemenea, din staff-ul tehnic face parte şi antrenorul Aurelian Fleisz.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Campionatele Mondiale de Judo de la Budapesta au debutat, luni, sub "patronaj înalt", doi şefi de state şi un premier fiind invitaţii bihoreanului Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, în loja oficială.

Premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele Mongoliei, Khaltmaa Battulga, fost judoka, au participat încă de la debut la festivitatea de deschidere a evenimentului, programată luni după-amiază, în vreme ce "vedeta" zilei, preşedintele rus Vladimir Putin, şi-a făcut apariţia în timpul finalelor care au debutat după ceremonie.