După luni de concurs, pe parcursul cărora a uimit spectatorii, juriul şi publicul de acasă cu vocea şi interpretarea ei, Renata Tolvai a fost desemnată vineri noapte câştigătoarea concursului Megastar Ungaria, în finala transmisă de postul TV2.

Orădeanca s-a luptat în finală cu concurentul Kokeny Attila şi a cântat alături de acesta "The way you make me feel", piesa lui Michael Jackson, dar şi celebra melodie italiană "Caruso", care a fost interpretată de Luciano Pavarotti. Renata a mai interpretat şi melodia "Hurt", a Christinei Aguilera. 

La sfârşitul unei seri de spectacol plină de emoţii pentru ambii concurenţi, pe parcursul căreia numărul voturilor a oscilat când în favoarea lui Kokeny Attila, când în favoarea Renatei, orădeanca a fost anunţată ca fiind marea câştigătoare.

Renata Tolvai poate spune că a învins sorţii cu atât mai mult cu cât, la începutul concursului, ea nu a fost aleasă de public printre primii 12 finalişti, ci a fost salvată de juriu, care avea dreptul la o singură alegere.

În finală, după oprirea voturilor, Renata a fost întrebată ce loc credea că va ocupa în concurs. Modestă, orădeanca le-a spus prezentatorilor că în acel moment nici nu se aştepta la vreun loc printre primii concurenţi.

Odată cu câştigarea titlului de Megastar, Renata a obţinut un contract cu o casă de discuri, dar şi un autoturism Hyundai.

Pe parcursul concursului, Renata a interpretat melodii precum "Crazy" - Aerosmith, "Show must go on" - Queen, "Poker face" - Lady Gaga, "Single ladies" - Beyonce, "Summertime" - Ella Fitzgerald, "All I want for Christmas" - Mariah Carey, dar şi hitul unguresc "Mindig az a perc".