După mai bine de trei săptămâni de la producerea teribilelor crime, orădeanca Tunde Keri, care era însărcinată în luna a opta, şi cei doi copii ai ei - Antoine (5 ani) şi Raphael (18 luni) - ucişi de soţul femeii, Sebastian Bălan, în Franţa, au fost aduşi în ţară şi înmormântaţi luni de către membrii familiei din Episcopia Bihor. Copleşiţi de durere, părinţii lui Tunde şi surorile acesteia i-au condus pe ultimul drum pe cei trei.

Din cauză că au fost nevoiţi să strângă bani pentru repartierea corpurilor neînsufleţite, precum şi din cauza unor proceduri judiciare, Tunde şi copiii ei au fost aduşi acasă după aproape o lună de la oribilele crime. Una dintre surorile femeii, Gyöngyi Keri, declara la câteva zile după tragedie pentru BIHOREANUL că data iniţială a aducerii în ţară urma să fie 28 iulie, însă Poliţia Franceză nu le-a permis acest lucru deoarece criminalul nu şi-ar fi dat acordul.

După tripla crimă petrecută în Franţa, presa a scos la iveală faptul că rădăuţeanul Sebastian Bălan, în ciuda faptului că părea un om la locul lui şi un tată iubitor, avea mari probleme cu jocurile de noroc şi acumulase datorii la cămătari.

Mai nou, citând investigatori, presa internaţională (dailymail.co.uk, leggo.it), scrie că Bălan ar fi fost băgat adânc în datorii, care ajunseseră la 30-40.000 de euro, şi că ar fi fost ameninţat de cămătari că, dacă nu le plăteşte, familia îi va fi răpită şi torturată.

Sebastian Bălan, aflat acum în arestul Poliţiei franceze, este suspectul principal de uciderea soţiei sale şi celor doi copii, pe 18 iulie, în casa lor dintr-o suburbie a Parisului.

Citeşte şi: În pat cu ucigaşul: Povestea orădencei însărcinate ucise lângă Paris împreună cu cei doi copii