După un an și patru luni la șefia Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, unde a deținut pozițiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație, orădeanca Vig Hajnalka a fost revocată din ambele funcții.

Decizia de revocare a reprezentantei UDMR aparține premierului Marcel Ciolacu și datează din 27 octombrie.

Ambele funcții au fost preluate, conform Deciziei 453/2023 a premierului, de către directorul adjunct al ANCPI, Mircea Viorel Pop.

Vig Hajnalka Ildiko (43 ani), absolventă a Facultății de Drept a Universității din Oradea, a fost numită la șefia ANCPI pe 27 iunie 2022 și a avut rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În trecut, aceasta a fost registrator-șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor și consilier local UDMR în perioada 2014 - 2016, precum și președinte al Consiliului de Administrație al societății Parcuri Industriale Bihor (2017 – 2020).

Contactată de BIHOREANUL pentru a explica înlocuirea sa de la șefia ANCPI, Vig nu a răspuns nici apelurilor telefonice și nici mesajelor trimise.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!