Sala de sport de la Universitate a găzduit pe 15 decembrie Campionatul Naţional pe echipe la Karate Kyokushin dotat cu Cupa României. Evenimentul, iniţiat acum 21 de ani de C.S. Gym Oradea, a fost organizat în acest an în colaborare cu C.S.U. Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Cele 43 de echipe de la cluburile Federaţiei Române de Karate Kyokushin s-au înfruntat în probele de kumite open pe echipe (seniori, tineret, juniori I şi II) şi la kata sincron mixt (seniori, juniori I şi juniori II).

În urma desfăşurării întrecerilor, la kata juniori II mixt s-au impus reprezentanţii clubului CS Karate Bistriţa, urmaţi de cei de la CS Tiger-Budo Tg. Mureş. La kata juniori I au câştigat cei de la CS Kanku Baia Mare, secondaţi de CSC Sânmartin. Din echipa bihoreană au făcut parte Andreea Merca, Iulian Bogdan Călugăr şi Robert Galea.

La kata seniori mixt câştigători au devenit clujenii de la CS Kyospirit, urmaţi de băimărenii de la CS Kanku, iar pe locul III de CS Gym Oradea (George Rata, Bordaş Anette Brigitta şi Berenyi Evelyn). Categoria kumite juniori II open feminin a fost adjudecată de CS Tiger-Budo Tg. Mureş, în timp ce Gym Oradea, în formula Cristiana Lipoveanu şi Denisa Nicoleta Chişe, s-a situat pe locul III. Tot pe trei a terminat însă şi CSC Sânmartin (Andreea Merca şi Ioana Vaida).

La kumite juniori II open masculin, întrecerile au fost câştigate de Tiger-Budo Tg. Mureş, Gym Oradea situându-se pe locul secund, în formula Anthony Ochian, Dan Chiş şi Tudor Moldovan. De altfel, şi la kumite juniori I masculin open, orădenii de la clubul gazdă, CS Gym, în formula Samuel Tudor Şenţ şi Alex Barta, s-au situat pe poziţia secundă, adjudecându-şi titlul de vicecampioni.

În schimb, la kumite tineret feminin, categoria A open, Gym Oradea a ocupat primul loc, componenţa echipei gazdelor fiind Bordaş Anette Brigitta, Berenyi Evelin şi Alexandra Giurgia. În proba similară masculină, orădenii de la Gym, aliniind două echipe, s-au situat pe locul III, cu ambele, prin Paul Jurjac, Andrei Cordiş, Bogdan Florin Ciorba (prima dintre ele) şi Nicolae Pantiş, George Brata şi Alexandru Hodiş (cea de-a doua).

În fine, la kumite senioare categoria A open, orădencele de la Gym au obţinut un nou titlu naţional, prin Laura Moldovan, Viviana Chirilă şi Carmen Pelle. La masculin, la aceaşi probă au câştigat arădenii de la Budokai, în timp ce, în formula Ionuţ Dărăban, Florin George Paul şi George Laurenţiu Suciu, CSC Sânmartin a ocupat poziţia a II-a.

Această competiţie a constituit şi ultimul eveniment al FRKK în 2012, iar în mod tradiţional au fost premiate şi cele mai bune rezultate obţinute în cursul anului. La juniori, cea mai bună sportivă din 2012 a fost desemnată Ioana Moşneag, de la CS Tiger-Budo Tg. Mureş. La tineret, primul s-a clasat Narcis Pop, de la Kanku Baia Mare, în timp ce Berenyi Evelin şi Bordaş Anette Brigitta, de la Gym Oradea, au ocupat locurile III şi IV.

La seniori însă, şi cea mai bună sportivă pe 2012 din karate-ul kyokushin românesc, a fost desemnată orădeanca Viviana Chirilă (CSU). Pe locul II s-a situat tot un orădean, Marius Sebastian Ilaş, iar pe III, Carmen Pele (ambii de la CSU).

A fost întocmit şi un clasament al primelor 10 cluburi, primul fiind Tiger-Budo Tg. Mureş, al doilea, Kanku Baia Mare, iar al treilea, Gym Oradea. În clasament, CSU Oradea a ocupat locul VI, în timp ce CSC Felix Sânmartin a ocupat locul VIII.