Arbitrul orădean de polo pe apă Adrian Alexandrescu a fost desemnat să fluiere la Jocurile Olimpice 2020, care se desfăşoară în perioada 23 iulie – 8 august la Tokyo. Adrian Alexandrescu a arbitrat şi la Jocurile Olimpice din 2016 desfăşurate la Rio de Janeiro, inclusiv finala feminină. 

Meciurile de polo de la Olimpiada găzduită de Japonia vor debuta, sâmbătă, potrivit calendarului oficial. Adrian Alexandrescu s-a dus la Tokyo cu speranţa că va arbitra finala turneului masculin, singura confruntare importantă care-i lipseşte din palmares. 

De-a lungul carierei, Adrian Alexandrescu, unul dintre cei cei mai bine cotaţi arbitrii de polo din lume, a fluierat la multiple campionate mondiale de polo, campionate europene, dar şi în Champions League. El a fost delegat şi la ediţiile din 2012, respectiv 2016 ale Jocurilor Olimpice. 

România este reprezentantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo de 101 sportivi, care participă la 17 discipline sportive. 

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că delegaţia României s-ar putea întoarce acasă cu 8 medalii. 

Mădălina Bereş şi Robert Glinţă au fost desemnaţi Purtători de Drapel pentru Team Romania, scrie Libertatea.ro. Mădălina este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Robert este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la Tokyo.