În weekend, la Piteşti, a avut loc penultima etapă a CNRC (Campionatul Naţional de Rally Cross). Noua vedetă a acestei discipline cu motor din România, orădeanul Kozak Armond, în vârstă de numai 15 ani, a reuşit să-şi surclaseze experimentaţii adversari şi să se impună într-o manieră clară câştigând atât la clasa juniorilor cât şi la seniori, 1.400 cmc.

Marele favorit al gazdelor, veteranul piteştean Iancu Niţă (Procar Racing Piteşti) s-a mulţumit cu locul secund. Performanţa lui Army a fost suficientă ca orădeanul să devină dublu campion CNRC în acest an, cu o etapă înainte de finalul stagiunii.

Cunoscut mult mai bine din cursele de motociclism, fost campion naţional, Pentek Laszlo a concurat şi el în competiţia de rally-cross de la Piteşti unde a ocupat locul trei deşi a condus mult timp în cursă. Laci Pentek a fost trădat de cablul de acceleraţie, care s-a rupt, astfel că a prins doar ultima treaptă de pe podium.

Cei doi piloţi orădeni, Army Kozak şi Laci Pentek, vor mai avea de concurat într-o singură etapă în acest sezon. Cu titlul în buzunar, fiind virtual campion, Armond a declarat: "Mai avem doar etapa de la Cristian, de lângă Braşov şi singurul nostru scop este cucerirea titlului pe echipe".

Orădenii sunt colegi la Iseco Târgu Mureş, echipă care poate deveni campioană în 2011 dacă cei doi vor puncta în ultima rundă. "Teoretic nu ne poate scăpa titlul pe echipe dar din păcate pentru cei din Oradea laurii vor reveni unui club din Târgu Mureş, Iseco, pentru care concurăm. Ne-am fi dorit să fie un club din Oradea, dar nu este nimeni acasă care să dorească performanţă. În schimb s-au găsit oameni de ispravă din Târgu Mureş, cărora le mulţumim", a declarat Laci Pentek.