După argintul câștigat anul trecut la Campionatele Europene de veterani din Grecia, judoka orădean Aurel Gavriș și-a mai trecut în cont o medalie continentală: bronzul la Campionatul European de judo Master disputat în Slovenia, la Podcetrtek.

Tragerea la sorți nu i-a fost favorabilă orădeanului în primul meci al categoriei + 100kg, M4, Aurel Gavriș întâlnindu-l pe georgianul Alexsi Davitashvili, de 15 ori medaliat la Campionate Mondiale și Europene.

Învins în acest meci, Gavriș s-a impus apoi în fața francezilor Vincent Ferreira și Sebastien Guichard, asigurându-și astfel a treia treaptă a podiumului.

“E bine, dar se putea chiar mai bine, fiindcă Gavriș a dominat prima jumătate a meciului cu sportivul din Georgia. A intervenit apoi o greșeală de care experimentatul gruzin a știut să profite. Următoarele două meciuri, în fața francezilor, Gavriș le-a câștigat fără probleme, prin ippon”, a relatat, de la fața locului, sensei Alexandru Chirilă.

Un alt veteran orădean, Andrei Ötvös, s-a clasat pe locul IV la categoria 73 kg – M8. 

“În mod normal, Andrei Ötvös era un pretendent serios la podium, dar evoluția sa a fost marcată de o accidentare la umăr”, a mai adăugat sensei Chirilă.

Ambi sportivi care au concurat în Slovenia se pregătesc, în cadrul Master Judo Club Tora - Oradea, sub îndrumarea a trei sensei: Alexandru Chirilă, Aurel Pleș și Petraș Laszlo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!