Multiplu medaliat cu argint și bronz la precedente ediții de Campionate Europene sau Mondiale de judo veterani, orădeanul Aurel Gavriș a auzit în premieră imnul României de pe prima treaptă a podiumului, la Europenele de judo masters de la Sarajevo. De asemenea, fost campion mondial în 2022, orădeanul Andrei Ötvös și-a trecut în palmares și un titlu de vicecampion european.

Ediția 2024 a Campionatelor Europene de judo masters a reunit la Sarajevo peste 700 de competitori din 35 de țări.
În prima zi a competiției, concurând la 73 kg, M8, Andrei Ötvös i-a învins, în sferturi de finală, pe cehul Bohumir Sarsoun iar în semifinală pe francezul Christian Figari dar a pierdut finala în fața francezului Mohamed Halabi.

În a doua zi a turneului continental, Aurel Gavriș, +100 kg, M4, a câștigat de o manieră categorică, prin ippon, toate meciurile sale: sfertul de finală cu italianul Carlo Lestani, semifinala cu slovacul Ratislav Cicmanec și finala cu finlandezul Juha-Matti Salmela.


foto: UEJ

Ambii componenți ai Master Judo Club Tora Oradea, Gavriș și Ötvös se pregătesc sub coordonarea antrenorilor Aurel Pleș și Alexandru Chirilă, ultimul fiind prezent la Sarajevo pentru a-și încuraja sportivii.

Cu umorul caracteristic, sensei Chirilă a caracterizat, pe propria pagină de Facebook, isprava lui Gavriș astfel: „Orădeanul Aurel Gavriș a pornit de acasă să obțină “aurul”… În bazarul oriental n-a găsit ce căuta, dar sub presiunea amenințarii ca dacă nu-și va completa colecția de medalii cu cea de aur, îl vom numi, în loc de “Aurel”, “Argentinoiu” sau chiar “Bronzoiu”, n-a avut încotro. În competiția celor de la + 100kg, după ce și-a învins toți adversarii prin Ippon, a obținut medalia de aur!”.


foto: UEJ

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!