Sergiu Gherman, orădeanul cunoscut cu numele de scenă Rappy, care a devenit producător muzical în America și a câștigat un Grammy pentru colaborarea cu Kendrick Lamar, spune că își dorește să se reîntoarcă în România, țară cu care se mândrește.

„Iubesc să vizitez Europa și cred că cel mai bun medicament pentru suflet este să fiu acasă. La un moment dat, mă voi restabili în România și voi veni aici doar când trebuie”, a declarat Gherman pentru publicația românească PressOne, care a scris un articol despre cariera orădeanului.

Crescut într-o familie care aprecia muzica bună, Sergiu Gherman (35 de ani) a urcat pe scena muzicală de la 12 ani, când a ținut primul concert în Oradea. Un an mai târziu, a început să-și înregistreze propriile piese. În 2008, rapperul s-a mutat în America, unde a ajuns un nume de rezonanță în industria hip-hop-ului, dar nu i-a fost ușor.

„Am fost mereu pe fază, cu orice eveniment de networking, orice concert unde mergea câte un producător sau muzician pe care-l admiram. Eu eram acolo, mereu pregătit. Am trimis sute de mail-uri, am fost refuzat de nenumărate ori, dar nu mi-am pierdut vreodată entuziasmul. Am văzut succesul și tot ceea ce vine după, întotdeauna”, a spus el pentru PressOne.

În 2023, albumul „Mr. Morale & The Big Steppers” al lui Kendrick Lamar, pentru care a lucrat cu echipa de producție a lui Sergiu Gherman, a primit premiul Grammy pentru „Cel mai bun album rap”.

„Grammy-ul aparține lui Kendrick, dar noi câțiva care am lucrat la acest material ne bucurăm enorm să facem parte dintr-un body of work care a câștigat un așa premiu, plus o nominalizare la Albumul Anului”, a spus Rappy.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!