Şoferul maşinii Ford Focus care a intrat, duminică noaptea, într-un tramvai pe strada Republicii din Oradea, în apropierea Parcului Petofi, ricoşând apoi într-un copac de pe marginea carosabilului conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Duminică, 5 februarie, la ora 22.23, pe strada Republicii din municipiul Oradea, poliţiştii rutieri orădeni au depistat în trafic un bărbat de 69 de ani, din Oradea care, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime", se arată într-o informare transmisă luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Potrivit aceleiaşi surse, "în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat". Drept urmare, şoferului i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar de cercetare penală.

Şoferul autoturismului circula pe strada Republicii dinspre Gară spre Magazinul Crişul când a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un tramvai care circula pe Linia 3R din sens opus. Nu au existat victime între pasagerii tramvaiului.

În schimb, bărbatul în vârstă de 69 de ani care conducea autoturismul Ford Focus a trebuit scos din maşină de echipajul de Descarcerare al ISU Crişana, acestuia fiindu-i acordate apoi pe loc îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD, care, după câteva minute, a transportat victima la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Bărbatul nu a suferit leziuni majore, deşi partea frontală a maşinii a fost grav avariată, iar şoferul a trebuit descarcerat dintre fiarele maşinii, şi a refuzat internarea.

Citeşte şi: Accident grav pe strada Republicii din Oradea. Șoferul unui Ford Focus a fost descarcerat şi transportat la spital (FOTO/VIDEO)