Orădeanul Ioan Nistor îl acuză pe şeful clinicii de Neurochirurgie din Cluj Napoca, pe chirurgul Ştefan Florian, de malpraxis, deoarece i-a uitat printre vertebre lama unui bisturiu, în timpul unei operaţii la coloana vertebrală. Operaţia a avut loc în 2004, iar lama cu pricina a fost extrasă după trei ani de medici bucureşteni.

Judecătoria Cluj Napoca a respins, însă, acţiunea orădeanului, motivând că echipa care l-a operat nu poate fi acuzată de malpraxis deoarece, potrivit legislaţiei, nu medicii sunt vinovaţi de suferinţele produse pacienţilor din cauza viciilor ascunse ale aparaturii medicale.

"În timpul intervenţiei, o lamă de bisturiu a fost ruptă în mai multe fragmente, care s-au împrăştiat printre structurile nervoase şi vertebre, pe care au scos-o, dar medicul Florian Ştefan a mai lăsat o lamă de 4,5 centimetri înăuntru. Trei ani am stat cu ea în corp fără să ştiu. Culmea, domnul doctor a spus că a observat incidentul, dar nu a suflat o vorbă, nici mie, ca pacient, nici familiei şi nici şefilor săi", a spus Ionel Nistor.

În urma operaţiei la coloană, Ioan Nistor, acum în vârstă de 54 de ani, nu mai poate să muncească şi trăieşte dintr-o pensie de handicap care este puţin peste 400 de lei. El este nevoit să poarte un corset special, din cauza problemelor pe care le are încă la coloana vertebrală.

Decizia Judecătoriei Cluj Napoca poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Totodată, orădeanul spunea, la începutul lunii martie, că e decis să dea în judecată mai multe instituţii ale statului român la instanţe internaţionale.