În perioada 24 - 27 aprilie, în localitatea Riccione din Italia s-a desfăşurat Campionatul European de Taekwon-Do I.T.F. pentru juniori şi seniori.

Delegaţia României a fost prezentă la această competiţie continentală cu un număr de 35 de sportivi, juniori şi seniori, pregătiţi de opt antrenori de la lotul naţional şi conduşi de noul preşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-Do I.T.F., Cosmin Oprescu.

Clubul Sportiv Tae-Kyon Oradea (preşedinte - antrenor Alexandru Sas 4 DAN, instructor internaţional) a participat la acest campionat european cu deja cunoscutul Cătălin Topai (în foto, al doilea din stânga) 2 DAN, care de doi ani este membru al lotului naţional şi este multiplu campion european la juniori şi care s-a întors cu titlul de campion, respectiv vicecampion continental în cadrul probelor de tehnici speciale.

"Mi-a fost teamă de reuşita lui Cătălin la acest campionat european, dat fiind faptul că din acest an el a trecut la categoria seniori, iar aici este mult mai greu decât la juniori, cerinţele sunt mult mai mari, adversarii sunt mult mai experimentaţi şi cu grade mari, dar Cătălin înainte să plece către Italia mi-a spus doar atât: domnule antrenor, vă promit că mă întorc cu medalia de aur. Zis şi făcut, pentru că de fiecare data el s-a întors din nou victorios, aducând glorie ţarii noastre şi clubului nostru. Ne-a făcut mândri şi fericiţi pe toţi", a spus antrenorul clubului Tae-Kyon, Alexandru Sas.

La această competiţie, lotul sportivilor români a reuşit să le obţină 3 medalii de aur, 6 de argint şi 9 de bronz iar echipa de juniori masculin a fost declarată în urma rezultatelor cea mai buna echipa de juniori a competiţiei.