Judoka orădean Dan Fâşie a reuşit o performanţă notabilă la întrecerile Cupei Mondiale, programate în acest sfârşit de săptămână la Bucureşti. Sâmbătă, Dan Fâşie şi-a adjudecat medalia de aur a categoriei 66 kg, după ce şi-a învins toţi cei cinci adversari. 

Dan Fâşie a câştigat grupa B, după trei lupte în care a trecut de adversari din Franţa, Spania şi Ucraina, pentru ca în semifinale să-l învingă şi pe armeanul Armen Nazaryan. În ultimul act, Fâşie l-a învins pe francezul David Larose.

"Cea mai grea luptă a fost cu spaniolul, care m-a condus, dar am reuşit să revin şi să egalez, iar apoi să preiau conducerea. De asemenea, în semifinale l-am întâlnit pe armeanul Nazaryan, care în acest an a participat la patru turnee de Cupă Mondială, dintre care la trei a fost medaliat. Mă bucur de această performanţă, care îmi aduce 100 de puncte şi mă clasează între primii 15 sportivi ai categoriei", a declarat Dan după obţinerea rezultatului, conştient fiind că a făcut un pas important către Jocurile Olimpice.

Antrenorul Emil Morar s-a declarat, de asemenea, mulţumit, declarând că "în spatele acestei medalii a lui Dan Fâşie se ascunde o muncă intensă de câţiva ani de zile şi iată că rezultatele se văd".

Celelalte rezultate ale sportivilor români înregistrate în prima zi a Cupei Mondiale de la Bucureşti nu au fost de aceaşi valoare, dar având în vedere caracterul competiţiei acestea sunt notabile. Astfel, au mai fost înregistrate rezultatele:

Cat. 60 kg - Farkaş Bertalan, Amado Claudiu Lazea şi Florin Hârleţ, eliminaţi în turul II;

Cat. 66 kg - Mircea Lazea, eliminat în turul I, Szoke Laszlo, eliminat în turul II, iar Cătălin Brătulescu în turul III;

Cat. 73 kg - Costel Dănculea, Ştefan Bicişan şi Kolumban Şandor, eliminaţi în turul II, Adrian Merge, finalist al grupei C, dar eliminat ulterior în recalificări de francezul Jonathan Allardon. Merge a ocupat locul 5.

Dan Fâşie va mai participa în această lună, timp de 10 zile, la două competiţii puternice în Brazilia, la Sao Paolo şi Rio de Janeiro, de unde speră să mai acumuleze puncte preţioase, care să-l propulseze spre Olimpiadă.