Orădeanul Darius Mabda a câştigat, vineri seară, concursul Românii au talent 2022, de la Pro TV. Publicul a decis, iar în urma voturilor orădeanul este cel care a primit premiul de 120.000 de euro. 

„Mă simt foarte bine. Sunt foarte fericit!”, a spus Darius Mabda după ce a primit trofeul. „Nu m-am gândit că pot să fiu eu marele câștigător. Toți de aici au fost foarte talentați”, a adăugat, modest, orădeanul.

În finală, Darius a cucerit audienţa cu un moment de dans contemporan şi balet, plin de mişcări spectaculoase, pe melodia „In your room" de la Depeche Mode.

Adolescentul a primit numai laude din partea juraţilor. "Nici nu se putea termina mai frumos finala asta! Ai fost senzaţional! Au fost cadre de film pe scenă! Eu nu am niciun dubiu că tu vei fi câştigătorul sezonul 12!", i-a spus Mihai Bobonete, cel care i-a asigurat accesul direct în semifinale, apăsând pe Golden Buzz după primul moment artistic al dansatorului orădean, în preselecţii.

Actorul Dragoş Bucur a spus el că îl vede drept câştigătorul acestei ediţii.

Primele declarații ale lui Darius Mabda, după câștigarea premiului:

Întrebat, în timpul finalei, ce îşi doreşte să facă dacă va câştiga, Darius Mabda a spus că vrea să-şi finanţeze studiile.

"Aş da toţi banii ca să-mi plătesc studiile. Îmi doresc să fiu aplaudat, să fiu cunoscut, să ştie lumea că sunt român", a povestit el.

Pe deasupra, orădeanul Darius Mabda a câştigat și premiul pentru originalitate în valoare de 10.000 de euro, după ce a impresionat telespectatorii, care l-au votat după momentul său artistic din semifinala concursului.

Darius a fost nominalizat pentru premul de originalitate de juriul emisiunii de la ProTV, format din Andi Moisescu, Andra, Dragoş Bucur şi Mihai Bobonete, alături de concurenţii Alex Dowis, DJ Hugo şi Ava Nicolescu.

Adolescentul a început să danseze în joacă, uitându-se la videoclipuri pe internet sau la televizor. A făcut mai multe cursuri de dans, iar în prezent nu mai locuieşte cu părinţii în Oradea, ci într-un internat din Cluj-Napoca, fiind elev la Liceul de coregrafie şi artă dramatică "Octavian Stroia".

El se antrenează zilnic între două şi patru ore pentru că îşi doreşte să ajungă un balerin de succes și să dea spectacole pe cele mai mari scene ale lumii.

Momentul lui Darius din finală, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!