Compozitorul şi producătorul muzical David Ciente a lansat recent melodia "La portiţă la Gheorghiţă", rezultat al unei noi colaborări dintre orădean și Surorile Oșoianu.

"La portiţă la Gheorghiţă este încă un remake din seria colaborărilor cu Surorile Osoianu, o melodie care a cunoscut multe variante şi reinterpretări de-a lungul timpului, fiind iubită de ascultători din toate genurile de muzică. Grupul legendar al Surorilor Osoianu a înregistrat această melodie în urmă cu peste un sfert de secol, iar acest remake este realizat în jurul acelei înregistrări originale, combinate cu elemente de muzică electronică", a fost descrisă melodia pe canalul de Youtube a lui David Ciente. 

Cunoscut rod al folclorului românesc, melodia "La portiţă la Gheorghiţă" a fost reinterpretată pe ritmuri electronice, dar s-au păstrat și sunetele unor instrumente tradiționale, cum ar fi fluierul. 

În primele trei zile de la lansarea noua colaborare dintre David Ciente şi Surorile Oşoianu a strâns zeci de comentarii pe Youtube. "Ascultând această piesă te relaxezi, capeţi extrem de multă energie", "Piesă bună de condus pe drum lung, îţi dă putere să ajungi la destinaţie" sau "Cel mai tare proiect romanesc independent! Omul ăsta e extraterestru!" - sunt câteva dintre comentariile fanilor.

David Ciente - care a lucrat în trecut şi cu artişti precum Selena Gomez, Inna sau Irina Rimes - nu este la prima colaborare de acest gen cu Surorile Oşoianu. Cel mai popular rezultat al colaborării lor a fost piesa „Ielele”, alături de Irina Rimes. De asemenea, în decembrie 2023, Ciente și Surorile Oșoianu au lansat remake-ul colindului popular "Voinicul şi Cerbul". 

Surorile Oşoianu, originare din Republica Moldova, au cântat și cu trupe ca Subcarpați și Zdob şi Zdub.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!