Şoferul orădean de TIR care a salvat sâmbătă de la moarte un tânăr de 19 ani în Italia a povestit, la Digi24, cum s-a petrecut întâmplarea. Românul de 31 de ani lucrează pentru o firmă de transport din Napoli şi a ajuns erou în presa din Peninsulă după ce în weekend, în apropiere de Milano, a văzut un tânăr de 19 ani care voia să se arunce de pe un pod.

Digi24.ro descrie, prin cuvintele orădeanului, întâmplarea, precizând că șoferul de TIR a oprit sub pod, s-a urcat pe semiremorcă şi a discutat cu el minute bune. L-a convins, într-un final, să nu se arunce în gol, iar italianul i-a sărit în braţe, gest filmat de zecile de oameni aflaţi în zonă.

"Am întrebat poliţiştii dacă au nevoie de o mână de ajutor, au zis că momentan nu ştiu cum să trateze situaţia, nu ştiau în ce situaţia e băiatul. Am decis împreună cu ei să pun camionul sub pod, am întrebat dacă urcă sus careva, au zis că ei nu urcă pe remorcă. Am urcat, nu ştiam în ce situaţie o să fie băiatul, l-am întrebat ce probleme are, plângea, i-am spus dacă îl ajut că coboare, i-am spus să sară că îl prind, a sărit băiatul, l-am prins, am dat mâna, l-a luat poliţia să-l ducă la spital, am salutat pe toată lumea şi am plecat în drumul nostru. S-a terminat totul cu bine, părinţii copilului mi-au transmis mulţumiri prin comandantul din Milano. Prin anumite gesturi mai schimbăm faţa noastră a românilor aici", a spus Gabriel Ionuţ Bocra.

Martoră la eveniment a fost chiar soţia orădeanului, Bianca Bocra, şi ea tot şofer, care se afla cu Gabriel în cabină.

"Am fost în locul potrivit la momentul potrivit, iar soţul meu l-a convins să coboare pe semiremorca noastră. S-a terminat cu bine, asta contează", a povestestit ea pentru Digi24.

Poliţia nu a anunţat motivul pentru care băiatul voia să se sinucidă.

Cert este că, în urma întâmplării, Gabriel a devenit erou în Italia. A rămas, însă, la fel de modest şi le-a spus jurnaliştilor italieni că nu se consideră un erou şi doar a făcut o faptă bună pentru cineva care avea nevoie de un cuvânt de incurajare şi de ajutor. După ce l-a salvat pe băiat, a plecat din nou în cursă, pentru că trebuia să-şi termine livrările.

"Când vezi lucruri de la distanţă, poţi să crezi că cei care fac anumite acţiuni sunt eroi, că este nevoie de un mare curaj. Dar, când ţi se întâmplă asemenea lucruri, te gândeşti doar la cum poţi să ajuţi", a declarat Gabriel Bocra pentru milano.corriere.it.

Vezi mai jos cum s-a derulat întreaga scenă!