Premierul Victor Ponta a semnat, zilele trecute, o decizie de numire a unui nou consul al României la Milano. Astfel, din 7 iunie această poziţie este ocupată de orădeanul George Bologan.

Fiul fostului fotbalist şi în prezent observator federal Gheorghe Bologan, George Bologan a plecat în Italia, la Roma, în 1996, cu o bursă la Colegiul Pontifical Român, unde a studiat filosofie şi teologie. Apoi s-a perfecţionat în Comunicări Sociale şi şi-a luat a doua licenţă la Universitatea LUMSA din Roma în ştiinţele comunicării. De asemenea, el a fost o vreme jurnalist pe lângă Sfântul Scaun.

În prezent, el este doctorand la Universitatea Babeş-Bolyai in Cluj-Napoca, în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, îndrumător fiindu-i profesorul orădean Ioan Horga. "Domnul Bologan e de multă vreme plecat la Roma. A lucrat la Ambasada Română de la Roma, apoi la Consulatul din Milano. Practic, numirea aceasta este pentru dânsul e doar o avansare", a precizat Horga, luni, pentru BIHOREANUL.

Potrivit presei centrale, Bologan s-a remarcat de-a lungul carierei sale în Ministerul Afacerilor Externe ca un diplomat activ, popular şi disponibil. El este cunoscut şi apreciat şi pentru felul în care a gestionat situaţii în care imaginea românilor din Italia a fost afectată, precum cazul Romulus Mailat, ţiganul care a sechestrat, agresat şi violat o femeie în Roma.