Orădeanul Ioan Hora părăseşte Liga Naţională, al cărei golgheter este cu 20 de goluri marcate în sezonul trecut. Hora a plecat de la Pandurii Târgu-Jiu semnând un contract pe trei sezoane cu formaţia Konyaspor din Turcia, care a terminat sezonul trecut pe locul trei.

Fotbalistul orădean va purta numărul 88 pentru turci, care ar fi plătit - potrivit presei din Turcia - circa 700.000 de euro pentru acest transfer.

La aceeaşi formaţie au mai evoluat românii Ciprian Marica şi Gabriel Torje. "Am semnat cu o echipă foarte importantă, una dintre cele mai bune din liga turcă. Un stadion frumos cu o echipă bună. Oraşul este formidabil. Staff-ul este foarte profesionist. Sunt încântat că am ajuns la unul dintre cele mai bune cluburi din Turcia. Este un pas foarte important în cariera mea şi oportunitatea perfectă de a trece spre un alt nivel. Îmi doresc să am un sezon mult mai bun decât precedentul", a declarat Ioan Hora la prezentarea oficială.

Transferul în prima ligă din Turcia este cel mai important al carierei pentru Ioan Hora, care speră să prindă un loc în lotul lui Christoph Daum pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Hora nu a fost prezent la Campionatul European din această vară.