Orădeanul Ioan Hora, în vârstă de 31 de ani, şi-a reziliat contractul cu FCSB, în condiţiile în care îşi dorea de mai multă vreme să plece de la echipa lui Gigi Becali. Motivul? Evolua prea puţin şi nu prindea îndeajuns de multe minute, iar în plus se afla și pe „lista neagră” a patronului FCSB, după cum anunță presa sportivă.

"Vârful de 31 de ani era trecut de finanţatorul roş-albaştrilor pe "lista neagră" şi este cel de-al patrulea jucător care părăseşte formaţia antrenată de Bogdan Vintilă, din cei aflaţi pe lista lui Becali", scrie Digi Sport.

Potrivit sursei citate, orădeanul a rezistat la FCSB un an. A ajuns la echipa lui Gigi Becali în ianuarie 2019 şi a evoluat în 29 de meciuri pentru roş-albaştri, reuşind să marcheze 8 goluri şi să le ofere colegilor o pasă de gol.

Gigi Becali a anunţat că Hora şi-a găsit deja un nou club pentru care să evolueze, sub comanda lui Edi Iordănescu.

"Ioan Hora şi-a reziliat contractul şi se duce la Gaz Metan", a declarat Becali, conform gsp.ro.

Ioan Hora, cotat la 550.000 de euro pe site-ul transfermarkt.com, se va bate pentru un loc în play-off cu Mediaş, mai scrie digisport.ro, iar Gaz Metan va fi al şaptelea club din România pentru care va evolua orădeanul.

Născut pe 21 august 1988, la Oradea, Ioan Hora a evoluat, la nivel de profesionişti, pentru UTA Arad, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu-Jiu și cel mai recent pentru FCSB, dar și pentru Konyaspor, Akhisarspor şi Elazigspor. "La nivel de performanţe, se poate lăuda cu trofeele de Campion al României (2012) şi Super Cupa României (2011), cu CFR Cluj, Cupa Turciei cu Konyaspor (2017), respectiv Akhisarspor (2018). De asemenea, a devenit golgeterul Ligii 1 din România, cu 19 goluri, în sezonul 2015-2016, când evolua pentru Pandurii Târgu-Jiu. Are în CV şi patru meciuri pentru echipa naţională a României", anunţa FCSB pe Facebook, în luna ianuarie a anului trecut, la scurt timp după semnarea contractului.

La vremea respectivă, Gigi Becali l-a prezentat pe orădean într-o conferinţă de presă susţinută la palat, în care i-a dăruit şi o icoană.

Ioan Hora este căsătorit cu prezentatoarea tv orădeană Romana Hora, fostă Fărcaş, cu care are împreună o fetiţă, Nadia, în vârstă de aproape 3 ani.