La Limassol, în Cipru, s-a desfăşurat cea de a XVIII-a ediţie a Campionatelor Europene de Stil Fudokan la categoriile de vârstă copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori, la care au participat 480 de sportivi din 14 ţări.

Din delegaţia României au făcut parte şi trei sportivi orădeni: Moga Andrei, Bara Ionel şi Tudorică Raul Mircea, toţi legitimaţi la CS UAMT - Universitatea Agora (antrenor Pavel Vancea). La încheierea competiţiei, delegaţia României a obţinut primul loc în clasamentul neoficial pe echipe, fiind urmată de către Rusia şi Cipru

Contribuţia sportivilor orădeni s-a materializat prin cucerirea unei medalii de aur prin Ionel Bara (fukugo masculin - cadeţi), 3 medalii de argint prin Raul Tudorică Mircea (kata şi kumite individual, kumite echipe - tineret) şi o medalie de bronz prin acelaşi Ionel Bara (kumite individual - copii II). Deşi nu s-a clasat pe podium, Moga Andrei (kumite individual - copii II), clasat pe locul IV, a contribuit cu puncte la propulsarea echipei României pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

"Sunt mulţumit de rezultatele aduse de sportivi. Bara a avut o foarte bună evoluţie pe tot parcursul competiţiei, în timp ce Tudorică a pierdut medalia de aur la kata individual la doar o zecime de punct", a declarat antrenorul Pavel Vancea.

La sfârşitul acestei săptămâni, karateka orădeni vor participa la prima ediţie a Cupei Gloria care se va desfăşura la Dej, competiţie rezervată copiiilor şi juniorilor la probele de kata şi kumite individual.