Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat 16 stranieri pentru "dubla" cu Ungaria şi Olanda din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal, iar lista provizorie conţine, surprinzător, şi numele orădeanului Claudiu Keşeru, care în prezent joacă în liga a doua franceză, la Angers.

Presa de specialitate susţine că orădeanul se află în vizorul lui Piţurcă în urma rezultatelor bune obţinute de acesta în ultima perioadă, el fiind de altfel singurul stranier aflat în premieră la Naţionala "mare". În trecut, Keşeru a fost căpitalul naţionalei de tineret a României, când a evoluat în 26 de meciuri şi a punctat de şase ori.

La cei 26 de ani, Claudiu Keşeru este golgheterul echipei franceze Angers, iar cu cele 14 goluri înscrise ocupă locul 4 în ierarhia marcatorilor din Ligue 2. De altfel, el a primit trofeul pentru cel mai bun jucător din liga a doua franceză, în luna ianuarie, lună în care a marcat de două ori echipa Angers SCO, aflată pe locul 5 în campionat.

Nu a fost prima oară când evoluţia fotbalistului orădean a fost premiată, Keseru fiind distins cu troferul pentru fotbalistul lunii şi în aprilie 2008, martie 2009 şi aprilie 2010.
Potrivit siteurilor de specialitate, Keşeru este cotat la 1,5 milioane de euro.

Meciul Ungaria - Romania se va disputa la Budapesta, pe 22 martie, lin timp ce Olanda vs Romania se va juca pe 26 martie, la Amsterdam.

Astfel, potrivit listei postată pe siteul FRF, pe lângă Keşeru, printre cei care au primit faxuri de convocare se numără Costel Pantilimon (Manchester City), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Gabriel Tamas (West Bromwich), Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raţ (Sahtior Donetk), Ştefan Radu (SS Lazio), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Răzvan Cociş (FC Rostov), Gabriel Torje (Granada), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu), Ciprian Marica (Schalke 04), Daniel Niculae (Kuban Krasnodar) şi Ionut Costinel Mazilu (FC Arsenal Kiev). Lista definitivă a stranierilor va fi anunţată pe 15 martie.