Orădeanul Laurențiu Țenț, numit în luna decembrie în funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii, a fost revocat din funcție, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate luni în Monitorul Oficial. Mutarea vine după doar patru luni de la instalare.

Potrivit HotNews.ro, decizia a fost luată la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, atribuţiile orădeanului fiind preluate de secretarul de stat Tomiţă Murgoci, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Ţenţ era şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Pensii.

El fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii tot de premierul Ludovic Orban, în decembrie 2019, pentru un mandat de cinci ani, după revocarea din funcţie a fostului şef al CNPP Ioan Petru Căprariu.

Până la ora publicării acestei știri, nu se cunosc motivele care au dus la această schimbare.

Așa cum BIHOREANUL scria, la o lună după numire, Laurențiu Țenț a devenit, la 39 de ani, cel mai tânăr preşedinte al Casei Naţionale de Pensii. După absolvirea Facultăţii de Drept şi doi ani ca jurist la o firmă privată, plus încă cinci ani în Direcţia Generală a Finanţelor Bihor, Ţenţ a activat din 2013 la Casa Judeţeană de Pensii Bihor. Căsătorit, este tată al unui băiat de 9 ani şi membru PNL de 15 ani.

Citiți și articolele:

Replici dure ale orădeanului Laurenţiu Ţenţ, demis de la şefia Casei Naţionale de Pensii la cererea ministrului Muncii: "Avea dorinţe fanteziste"

Nu se pune problema să nu se majoreze pensiile”. Cine e și ce vrea noul șef al Casei Naționale de Pensii, orădeanul Laurențiu Țenț