Orădeanul Marcel Boloș ar fi propunerea PNL pentru funcția de ministru al Digitalizării și Cercetării, după ce Florin Roman a demisionat din funcție, fiind implicat într-un scandal de plagiat.

Potrivit G4Media.ro, Boloș este la concurență cu Monica Anisie, fost ministru al Educației în Guvernul Orban, care ar fi susținută de Florin Cîțu, președintele PNL, ea fiind însă respinsă de mai mulți lideri liberali, care îi reproșează mandatul de la Educație.

Boloș, pe de altă parte, este fost ministru al Fondurilor Europene, considerat un bun specialist în gestionarea finanțărilor de la Bruxelles, și ar fi preferat de mai mulți lideri liberali, în frunte cu organizația din Bihor, din care face parte.

După cum se știe, portofoliul acestui minister a revenit liberalilor în urma negocierilor privind formarea Guvernului de Coaliție PSD-PNL-UDR.

Inițial PNL l-a propus pentru acest minister pe deputatul Florin Roman, însă după doar trei săptămâni, pe 15 decembrie, Roman a demisionat din Guvern după ce a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în luna decembrie, Boloş a fost desemnat de premierul Nicolae Ciucă să ocupe funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe problematica gestionării fondurilor europene.

Bihoreanul, care ocupă în prezent funcția de director al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, a deţinut portofoliul de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul condus de Ludovic Orban, mai exact între noiembrie 2019 - decembrie 2020. Numele lui a fost vehiculat inclusiv pentru a ocupa această funcţie în noul guvern PNL- PSD - UDMR, însă până la urmă funcţia i-a revenit lui Dan Vîlceanu.

Între altele, Boloş este considerat "fondatorul" Direcţiei de Management al Proiectelor cu Finanţare Internaţională datorită căreia Primăria Oradea a devenit "campioană naţională" la absorbţia de fonduri europene.