Sportivul orădean Marius Ilaş a avut, din nou, o evoluţie remarcabilă la întrecerile Campionatului European de Karate Kyokushin, desfăşurat la Varşovia, reuşind să devină campion continental pentru a opta oară.

Delegaţia României la competiţia europeană de Karate Kyokushin pentru tineret şi seniori, desfăşurată în perioada 19-21 aprilie în capitala Poloniei, s-a întors, de fapt, cu şase medalii, dintre care două au fost de aur şi patru de bronz. Competiţia a reunit peste 370 de sportivi proveniţi din 27 de ţări.

Prima zi de concurs, destinată categoriei tineret şi kata seniori, a adus primele satisfacţii lotului naţional, Andreea Merca de la CSC Sânmartin, antrenată chiar de Marius Ilaş, a reuşit să cucerească pentru a doua oară în activitatea ei, titlul european în proba de luptă, la  categoria -65 kg. Pe podium, însă de data aceasta pe locul III, a reuşit să se claseze şi Ioana Vaida de la acelaşi club, dar în cadrul categoriei -60 kg. Alexandra Bondar (CSC Sânmartin) si Paul Pop (CS Tiger Budo Tg. Mureş) au urcat ambii pe locul V. 

În cadrul categoriei kata seniori, vicecampionul european Cristian Bolduţ, de la Vidalis Zalău, a urcat şi de această dată pe podium, însă unele erori de arbitraj l-au dezavantajat, astfel încât a trebuit să se mulţumească cu un rezultat de altfel meritoriu, locul III si medalie de bronz.

În ziua a doua de concurs, imnul României a răsunat însă în capitala Poloniei graţie sportivului orădean de la CS CSU Gym Oradea, Marius Ilaş, care după un parcurs ireproşabil din toate punctele de vedere, a reuşit să câştige titlul de campion european al categoriei mijlocii pentru a opta oara, într-unul dintre cele mai disputate concursuri continentale. 

Pe rând, Marius a trecut decisiv de un luptător grec, de un maghiar şi un polonez. Ajuns în semifinale, orădeanul a luptat împotriva unui alt polonez, Gerard Will, dublu campion european şi campion mondial în cadrul unei organizaţii paralele, de care a trecut după trei reprize dominate tehnic şi strategic. În finala, Marius l-a învins în doar trei minute pe georgianul Tengiz Bastoiani. 

Alte două medalii de bronz, istorice pentru Federaţia Romana de Karate Kyokushin (FRKK), au obţinut la această competiţie Viviana Chirilă, tot de la CSU Gym Oradea, la categoria senioare peste 65 kg, şi George Suciu, de la CSC Sânmartin, la -70 kg seniori. 

Primele trei tururi au fost dominate autoritar de Viviana Chirilă, care a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase knock-down-uri ale competiţiei, însă în semifinală, după trei reprize de foc, arbitrii au preferat-o pe deja tradiţionala adversara a orădencei, Csenge Sepesi din Ungaria.