Şcoala orădeană de Karate Kyokushin şi-a demonstrat încă o dată clasa. Delegaţia României condusă de preşedinta federaţiei, Anca Wallmen, s-a întors marţi de la Campionatul European desfăşurat în Lucern (Elveţia) cu rezultate de excepţie.

Orădeanul Marius Ilaş, legitimat de Clubul Sportiv Universitar Oradea, a câştigat pentru a cincea oară în zece ani titlul de campion european al categoriei mijlocii.

În cadrul aceleiaşi competiţii, orădencele Laura Moldovan şi Viviana Chirilă au obţinut locul trei la proba de luptă a categoriilor mijlocie şi grea la senioare. Rezultatele seniorilor au fost completate şi de titlul de vicecampion european obţinut de arădeanul Dorin Mărgărit la categoria supergrea.

Cu o zi înaintea competiţiei seniorilor, juniorii clubului CS Gym Oradea, Berenyi Evelyn şi Anette Bordaş, au reuşit clasarea pe locurile întâi, respectiv trei, la proba de kata. Alte două medalii au revenit sportivilor Vlad Tinca de la CS Kanku Baia-Mare care a obţinut două medalii de bronz la probele kata şi luptă de la categoria uşoară.