Fotbalistul Mihăiţă Neşu s-a accidentat marţi foarte grav la unul din antrenamentele echipei olandeze la care activează, FC Utrech. După ce a fost diagnosticat cu vertebră cervicală fracturată, orădeanul a fost supus unei interveţii medicale de cinci ore. Cu toate acestea, medicul FC Utrecht a declarat că "situaţia e încă foarte gravă" în cazul fundaşului.

Neşu a petrecut noaptea la terapie intensivă, iar medicii olandezi sunt în continuare sceptici cu privire la evoluţia stării sale de sănătate. Mass-media olandeză raportează că nu există nicio schimbare faţă de ziua trecută, iar jucătorul lui Utrecht luptă în continuare cu paralizia. "Starea lui este stabilă. El este conştient şi poate vorbi. Este o tragedie ce i s-a întâmplat. Prioritatea numărul 1 pentru FC Utrecht este acum de viaţa lui Neşu, abia apoi vorbim de viaţa sportivă", a spus, potrivit presei centrale, directorul tehnic al echipei, Foeke Booy.

Medicii olandezi spun că nu au o imagine clară asupra stării de sănătate a orădeanului. "Situaţia e încă foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui măduva, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei, iar chirurgii nu au dorit să rişte", a spus medical FC Utrecht, Simon Goedegebuure, citat de cotidianul olandez De Telegraaf.

Acelaşi cotidian menţionează că nu este clar cum va decurge recuperarea lui Neşu, dar că "revenirea sa într-un sport de contact ca fotbalul este exclusă".