Arbitrul orădean Octavian Şovre a fost desemnat să oficieze la una dintre partidele din prima etapă a preliminariilor Campionatului de Fotbal - Franţa 2016.

Şovre (foto stânga), care este obişnuit deja cu delegările internaţionale la cel mai înalt nivel, va face parte din brigada de arbitrii români care vor arbitra jocul de duminică seară, din grupa I, dintre Danemarca şi Armenia.

Partida este programată de la ora 19, iar la centru va oficia bucureşteanul Alexandru Tudor, la cele două tuşe urmând a fi Octavian Şovre şi constănţeanul Aurel Oniţa. Arbitri adiţionali au fost desemnaţi băimăreanul Cristian Balaj şi craioveanul Sebastian Colţescu, iar arbitru de rezervă, bucureşteanul Radu Ghinguleac.

În ceea ce priveşte jocul echipei României tot de duminică seară, de la ora 21.45, de la Piure, cu Grecia, din cadrul grupei F, acesta va fi arbitrat de o brigadă britanică, cu Mark Clattenburg la centru.

Mark Clattenburg, care a arbitrat în acest an şi Supercupa Europei, va fi ajutat la cele două linii de Michael Mullarkey şi Simon Beck. Asistenţi adiţionali vor fi Andre Marriner şi Lee Probert, iar arbitru de rezervă Simon Bennett.

Echipa naţională a României va debuta, astfel, duminică, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului European din 2016, urmând să întâlnească selecţionata Greciei, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu.