Înotătorul Ovidiu Tirla (42 de ani), care a reuşit săptămâna trecută să obţină medalia de argint la proba 50 de metri spate la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate din Franţa, a câştigat încă trei medalii la aceeaşi competiţie.

Două medalii - una de argint la proba 50 metri spate şi una de bronz la 50 de metri fluture - au fost obţinute de sportiv, sâmbătă, în a treia zi a competiţiei.

Cea de-a treia probă la care bihoreanul a excelat a fost cea de 50 de metri liber, unde s-a clasat pe locul al treilea. Proba s-a ținut în ultima zi a concursului mondial, care a adunat peste 500 de sportivi din peste 40 de ţări.

Ovidiu Tirla a obținut medaliile la categoria de vârstă 40 - 44 de ani.

În total, lotul României, format din 22 de înotători, a reuşit să obţină 16 medalii. „A fost frumos, păcat că din cauza fenomenului de încălzire globală a plouat aproape zilnic, în loc să fie zăpadă în această zonă, care se află în Munții Alpi", a spus orădeanul, pentru BIHOREANUL.

Ceilalţi sportivi care au făcut parte din lotul național au fost: Paul Georgescu, Andrei David, Iulia Florea, Nicu David, Sergiu Deznan, Dan Ileana, Dragoş Ionescu, Bogdan Ioniţă, Angela Kallo, Liviu Magda, Bogdan Nas, Beatrice Ologeanu, Andreea Pop, Ciprian Popa, Teodora Stoica, Valentin Cinciulescu, Adrian Stroe, Florin Tomos, Cristian Tranulea, Robert Vasiliu şi Andrei Enache.

Componenţii naţionalei României sunt tineri înotători, foşti înotători sau jucători de polo, profesori de educaţie fizică sau simpli sportivi amatori, care participă regulat la astfel de competiții. Aceştia s-au întors luni în România.

Campionatul Mondial a avut loc săptămâna trecută, de joi până duminică, în localitatea Samoëns, din Franţa, pe un braţ al unui lac, unde a fost montat un Schelte de piscină.

Temperatura apei a fost de circa 4 grade, iar sportivii s-au întrecut fără să poarte echipamente speciale, doar slip, cască şi ochelari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!