Campionatul Naţional de Tir cu Arcul Tradiţional s-a desfăşurat în acest an la Găgeni-Prahova, cu ajutorul lui Constantin Şerban Cantacuzino, urmaş al boierilor Cantacuzini. La categoria seniori arc tradiţional replică istorică, sportivul Ridi Francisc (foto) de la C.S. "Redpoint" Oradea s-a clasat pe locul I, cu 426 de puncte, obţinând astfel medalia de aur, titlul de campion naţional şi tricoul de campion, în detrimentul sportivilor Tudor Anghelescu şi Bogdan Bâzu, ambii de la "Ares" Bucureşti. La aceeaşi categorie, Wilhelm Akos Sandor, tot de la "Redpoint", s-a clasat pe un onorabil loc patru, cu 361 de puncte, puţin lipsind să nu ocupe un loc pe podium.

La categoria senioare, medalia de aur a fost atribuită Mirelei Ion, de la clubul "Aktiv" Bucureşti. La categoria seniori arc tradiţional modern, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Vitalie Enache (C.S. "Citadel" Dej), urmat de Bogdan Niţulescu (C.S. "Crown City" Braşov) şi de Bogdan Stanciu.

Ridi Francisc nu este la prima "ispravă" de acest gen, atât el cât şi Wilhelm Akos Sandor fiind o prezenţă constantă printre medaliaţii categoriei arc tradiţional. De altfel, divizia de arc tradiţional a fost înfiinţată în cadrul Federaţiei Române de Tir cu Arcul în 2008, la iniţiativa C.S. "Redpoint", care a făcut demersuri importante pentru înfiinţarea acestei categorii.

Cu rezultatul de la Găgeni, Clubul Sportiv "Redpoint" şi-a îndeplinit obiectivele pentru acest an. Ultimele competiţii organizate la Oradea vor avea loc în 11 şi 12 octombrie, respectiv Cupa Cetăţii şi Cupa Toamnei Orădene (finala Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul), după care vor începe pregătirile pentru sezonul competiţional indoor. C.S. "Redpoint" Oradea este membru al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.