Orădeanul Robert Patai, în vârstă de 33 de ani continuă emisiunea-concurs "Vocea României", transmisă de Pro TV, după ce în ediţia de marţi seara, şi-a învins un coechipier la duet. Antrenorul lui Robert, Horia Brenciu i l-a ales drept adversar pentru interpretarea duetului eliminatoriu pe tânărul Vlad Griga, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.

Cei doi au fost provocaţi să-şi etaleze calităţile vocale pe melodia "All for love", cântată de Brian Adams, Rod Stewart şi Sting, care trebuia "să le scoată la iveală sensibilităţile", după cum explica Horia Brenciu.

Concurenţii s-au pregătit alături de muzician şi de Monica Anghel, iar marţi seara, după interpretarea piesei, Brenciu l-a ales pe orădean să continue concursul. "Merg mai departe cu Robert", a spus antrenorul după câteva secunde de suspans. "Robert cred că eşti un vulcan care abia aşteaptă să erupă", a adăugat acesta.

Concurentul orădean a fost urmărit din culise de mama lui, venită să-l vadă cântând. "Motivul pentru care l-am ales este pentru că Robert întruchipează spectacolul muzical, mai mult decât voce şi mişcare", a explicat Horia Brenciu, după ieşirea din scenă.

În partea a doua a emisiunii, Robert Patai a trecut în următoarea etapă a concursului, aflându-se printre cei cinci concurenţi pe care Brenciu îi duce în semifinalele concursului.

Robert Patai a început să ia lecţii de canto abia la 30 de ani, sfătuit de Dutka Andras, care-l auzise cântând la karaoke în Blue Monday. După ce a obţinut câteva contracte pentru reprezentaţii în hoteluri şi restaurante, în urmă cu câteva luni, Robert s-a mutat la Bucureşti în speranţa că va putea face o carieră din pasiunea lui. La audiţiile pe nevăzute pentru "Vocea României", orădeanul a impresionat antrenorii cu melodia "Purple Rain", cântată de Prince.

Din păcate însă, tot marţi seara, orădeanca Loredana Căvăşdan nu a ajuns în primii cinci semifinalişti ai echipei lui Moga. Antrenorul a avut de ales din şase concurenţi, iar pentru a departaja între orădeancă şi un alt coechipier i-a pus pe aceştia să-şi cânte melodia de la preselecţii. Marius Moga nu a ales-o însă pe Loredana, care a părăsit concursul în lacrimi.

Săptămâna trecută, orădeanca a trecut de faza duetului, fiind aleasă în defavoarea unei coechipiere după interpretarea melodiei "So what" a lui Pink.