Cofondator al echipei medicale dr. Dejeu, chirurgul orădean Viorel Dejeu a devenit primul medic din Europa care a primit recunoașterea excelenței în intervențiile revizionale, de după operațiile bariatrice, pentru micșorarea stomacului, asupra pacienților cu complicații, riscuri crescute și rezultate nesatisfăcătoare, din partea Surgical Review Corporation (USA), o organizație non-profit dedicată siguranței medicale a pacienților.

Acreditarea de Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery este relevantă în condițiile în care în România s-au făcut zeci de mii de operații bariatrice, unele necesitând „revizii”.

Chirurgia bariatrică revizională reprezintă o necesitate pentru pacienții care au trecut prin operații pentru micșorarea stomacului și au manifestat complicații sau care au înregistrat creșteri în greutate după intervenția inițială.

Decizia de a opta pentru o astfel de procedură este luată în calcul în urma unei evaluări minuțioase a stării de sănătate, a complicațiilor și obiectivelor individuale ale pacientului și necesită consultarea de către un chirurg bariatric specializat și o echipă medicală multidisciplinară. Operațiile de revizie sunt asociate cu un risc mai mare de complicații și cu o complexitate sporită, ceea ce subliniază importanța implicării unui chirurg experimentat”, arată un comunicat al echipei Doctor Dejeu.

Potrivit acestuia, „din păcate, deja ne confruntăm cu un fenomen: întâlnim frecvent pacienți care au ales în trecut clinici fără experiență, în principal în afara țării, fără a fi informați despre proceduri sau despre experiența medicilor, iar acest compromis își pune amprenta asupra sănătății lor. Evaluăm fiecare caz în parte și venim cu recomandări pentru fiecare pacient, în funcție de procedura pentru care e eligibil, corectând sau ajustând intervențiile anterioare și îmbunătățind calitatea vieții".

Acreditarea de „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery” poate fi obținută de un chirurg dacă îndeplinește criterii stricte, inclusiv experiență chirurgicală semnificativă, operații de revizie efectuate anual, pregătire continuă și dezvoltarea de protocoale clinice și proceduri standardizate.

În prezent, echipa Doctor Dejeu își desfășoară activitatea în cinci centre din țară și oferă servicii în parteneriat cu clinicile Medlife - MedLife Life Memorial Hospital București, MedLife Polisano Sibiu, MedLife Genesys Arad, Humanitas Cluj-Napoca, precum și în Centrul Medical Betania Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!