Portarul orădean Vlad Gheţe, component al echipei maghiare de futsal, adică fotbal de sală, Nyiradonyi Huszarok (Liga 1), a fost convocat în premieră la naţionala de tineret (U 21) a României, cu care a participat la un turneu în Spania.

Deplasarea în Peninsula Iberică a fost precedată de un scurt cantonament desfăşurat lângă Odorheiu Secuiesc. Debutul lui Gheţe sub tricolor a fost unul reuşit, prestaţiile sale din jocurile de verificare fiind apreciate de către specialiştii din cadrul lotului.

"A fost o experienţă deosebită. Orice sportiv îşi doreşte să îmbrace tricoul echipei naţionale şi să i se cânte imnul la o competiţie internaţională. Sper că în viitor voi confirma aşteptările şi voi fi convocat şi la reprezentativa de seniori a României", a declarat Gheţe.

Revenit acasă din Spania, portarul orădean nu a avut parte de pauză, luni susţinând un meci de campionat cu echipa sa de club. Nyiradonyi Huszárok a câştigat cu 4-3 pe teren propriu, în faţa formaţiei Rubeola Csömör.

Al doilea gol al gazdelor a fost marcat de un alt orădean, Alin Puie. În urma acestui succes echipa lui Vlad Gheţe a ajuns pe locul opt în clasament, primul care asigură menţinerea în elita futsalului din ţara vecină. De menţionat faptul că în tur echipa Huszárok a obţinut doar trei puncte, în timp ce în retur a reuşit un salt impresionant, ajungând la 18 puncte.