Orădeanul Zoltan Teszari, proprietarul companiei de telefonie RCS&RDS, este cel mai bogat român cu afaceri în media, potrivit Capital Top 300 cei mai bogaţi români, care va apărea la sfârşitul săptămânii la chioşcuri.

Potrivit sursei citate, Teszari are o avere estimată la 480-500 milioane de euro, cu câteva zeci de milioane mai puţin decât anul trecut. Grupul RCS&RDS deţine familia de posturi TV Digi (Digi 24, Digi Life, Digi World, Digi Sport) şi, din acest an, reţeaua de licenţe Pro FM şi Info Pro.

Pe locul al doilea în topul bogaţilor din domeniul media se află familia Păunescu, averea acesteia fiind estimată la 200 milioane de euro. Bobby Păunescu a achiziţionat împreună cu parteneri americani studiourile Buftea pentru o sumă de circa 15 milioane de euro. Familia Păunescu deţine firma pe care operează B1 TV. 

Familia Voiculescu, locul al treilea, are o avere estimată de Capital de 180-200 milioane de euro, faţă de 230-250 milioane de euro anul trecut. Scăderea este justificată de problemele cu justiţia ale lui Dan Voiculescu, care au dus, printre altele, la confiscarea fostului sediu al Grivco, dar şi a clădirii în care funcţionează studiourile Antena 1 şi Antena 3. 

Sebastian Ghiţă, proprietarul România TV, stagnează cu aceeaşi avere ca anul trecut: 130 milioane de euro.

De asemenea, Adrian Sârbu are o avere estimată de Capital Top 300 la puţin peste 20 milioane de euro, de patru ori mai puţin decât anul trecut.

Tot la capitolul moguli media sunt menţionaţi şi fraţii Micula, mai bogaţi anul acesta cu "câteva zeci de milioane de euro", "dar nu pe fondul dezvoltării Naţional TV, ci datorită câştigării unui proces comercial cu statul la un tribunal internaţional".

Este vorba de procesul în care Ioan şi Viorel Micula au acuzat eliminarea unor facilităţi fiscale acordate grupului European Drinks.

Revista Capital Top 300 cei mai bogaţi români va apărea la chioşcuri pe 30 octombrie.