Propunându-şi să contribuie la "dezvoltarea femeii pentru ca aceasta să-şi construiască viaţa pe care a visat-o", Fundaţia Comunitară Oradea derulează în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014 programul Femina.

Proiectul include şi o serie de întâlniri gratuite între orădence şi mai multe femei de succes, promovate sub denumirea "Dimineţile şi Serile de Feminitate". Astfel, pe 16 noiembrie, între orele 10 şi 14, doritoarele le vor putea asculta pe Andreea Maier (FCO), vorbind despre "Punctul zero, percepţia asupra realităţii", Luminiţa Popa, care şi-a intitulat intervenţia "Dăruind vei dobândi" şi pe prezentatoarea Oana Mudura vorbind "Despre atitudine".

Seria întâlnirilor va continua pe 22 noiembrie, între orele 17 şi 21, iar atunci la întâlnire vor vorbi: Sorina Bradea - "Sprijină-te pe tine, pentru a-i putea sprijini pe ceilalţi" şi Codruţa Bala - "Visează ceea ce vrei să fii! Curajul de a fi tu însăţi!".

Cea de-a treia conferinţă din cadrul programului Femina va avea loc pe 29 noiembrie. Atunci, orădencele vor putea învăţa de la deputatul Florica Cherecheş, despre "Stima de sine", şi de la dr. Ligia Burtă, despre "Sănătate... feminină".

În fine, ultima întâlnire din cadrul "Dimineţilor şi Serilor de Feminitate" este programată pe 7 decembrie. Invitatele FCO vor fi Anca Dodescu - "Alegerile în viaţa unei femei. Puterea, banii, iubirea" şi Mihaela Tatu - "Eşecul, început sau sfârşit?".

"Prin programul Femina, femeile vor putea, conştient, să facă schimbări asupra stilului de viaţă, de abordare asupra situaţiilor cu care se confruntă, de exprimare. Se va urmări creşterea încrederii în sine, creşterea capacităţii de adaptare la noile situaţii care apar pe parcursul vieţii, de gestionare a conflictelor interne şi externe. Femeile vor conştientiza că doar de ele depinde să îşi construiască viaţa aşa cum şi-o doresc", au precizat reprezentanţii FCO.

În cadrul Femina, organizatorii vor forma şi nouă echipe de mentorat între 9 orădence care vor fi alese în program şi 9 femei de succes, care vor identifica şi implementa câte un proiect cu impact în comunitate. Doritoarele se pot înscrie în proiect la adresa info@fundatiacomunitaraoradea.ro sau la numărul de telefon 0741.709.008.

De asemenea, FCO anunţă tinerii că până pe 25 noiembrie se mai pot înscrie în proiectul "Bursa Talentelor" care încurajează performanţa în rândul studenţilor ori absolvenţilor de studii universitare implicaţi în lucrări de cercetare de orice fel şi/sau care lucrează la proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărţi, cercetări de piaţă, participarea la competiţii, etc. care aduc un plus de valoare pentru comunitatea bihoreană.

Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte acordarea a 10 burse în valoare totală de 10.000 euro, ceea ce reprezintă o sumă de 1.000 euro/bursă. Ghidul şi formularul de aplicare pentru Fondul "Bursa Talentelor" sunt disponibile pe site-ul www.fundatiacomunitaraoradea.ro.