La finalul acestei săptămâni, doamnele şi domnişoarele sunt invitate să pedaleze într-o nouă ediţie a evenimentului SkirtBike Oradea, care promovează un stil de viaţă sănătos.

La ediţia a treia, SkirtBike, care constă într-o tură de oraş, parcursă de bicicliste îmbrăcate în fuste ori rochii, îşi propune să şi promoveze lupta împotriva cancerului la sân. "Ne dorim ca fiecare participantă să-şi asume o promisiune de a-şi verifica starea de sănătate printr-un control periodic la sân", se arată în anunţul evenimentului. În acest context, dresscode-ul ediţiei 2016 este culoarea roz, o culoare simbol a acestor campanii la nivel internaţional.

SkirtBike Oradea va avea loc pe 29 mai, între orele 13 şi 17. Orădencele se vor aduna în parcarea Lotus Center Oradea şi, ulterior, vor parcurge traseul Bdul. Dimitrie Cantemir – Str. Sucevei - Bdul. Decebal – Bdul. Dacia – Parcul Petofi – Bdul. Republicii – Bdul. Magheru – Podul Dacia – Piaţa Emanuil Gojdu – Str. Traian Moşoiu – Piaţa Unirii, locaţie finală.

"Facem un apel către toate orădencele de a susţine atât un stil de viaţă sănătos, cât şi lupta împotriva cancerului la sân prin participarea la SkirtBike Oradea în data de 29 mai purtând nu doar o fustă, aşa cum au fost obişnuite prin denumirea proiectului, ci şi culoarea roz ca o promisiune de preţuire a propriei vieţi", au mai precizat organizatoarele.

La fel ca în fiecare an, înscrierea este gratuită şi se va face în ziua evenimentului, începând cu ora 13, la locaţia de start – parcarea Lotus Center. Participantele sunt rugate să vină cu biciclete iar după completarea unui formular vor primi, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraş.

Câştigătoarele tombolei vor fi desemnate la finalul cursei în cadrul unei zone special amenajate în Piaţa Unirii.