Doi orădeni cu vârste de 28 şi 40 de ani au fost anchetaţi pentru evaziune fiscală, după ce au cumpărat maşini din Germania şi Belgia şi le-au vândut fără facturi.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi achiziţionat din Germania şi Belgia autovehicule de diverse mărci, în numele respectivei societăţi comerciale, pe care ulterior le-ar fi vândut pe teritoriul României, fără a evidenţia operaţiunile comerciale efectuate în contabilitatea societăţii", se arată într-un comunicat transmis luni, de Biroul de presă al Poţiei Bihor.

Potrivit documentului, prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 863.787 lei şi a fost recuperat parţial prin instituirea de măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de aceştia, în valoare de 424.177 lei.

Poliţiştii au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.