Ca să facă din bicicletă un mijloc de transport alternativ prezent în viaţa orădenilor, Asociaţia Green Revolution va deschide în Parcul 1 Decembrie un centru de închiriat biciclete. Acesta va fi al 12-lea centru I'Velo din ţară.

Primăria Oradea a pus la dispoziţia ONG-ului un teren de 100 mp, unde vor fi amplasate bicicletele. Asociaţia Green Revolution asigură flota de 50 de biciclete, care vor putea fi folosite gratuit de cei cu vârsta de până la 16 ani şi de către pensionari. Pentru ceilalţi doritori, tariful este de 4 lei/oră, respectiv 15 lei/24 ore. Cel mai probabil, centrul se va deschide după 15 august.

Proiectul I'Velo a fost lansat în 2010 de Green Revolution şi Raiffeisen Bank, iar în prezent, astfel de centre se găsesc în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, având în total aproximativ o mie de biciclete.

În Oradea, centrul se deschide în parteneriat cu Primăria şi cu OTL.

Iniţiative similare în Oradea au mai avut şi alte ONG-uri, în anii trecuţi. Totuşi, niciunul dintre centrele care au fost înfiinţate n-a rămas prea mult pe piaţă, din lipsă de doritori.