15 mai 2015 a fost o zi de sărbătoare pentru noi. Rotary Club Oradea 1113 a fost lansat în viața cetății, intrând oficial în cea mai mare organizație non-guvernamentală din lume. Am ales să introducem în denumirea clubului anul 1113 - anul primei atestări documentare a cetății noastre - pentru a marca o moștenire istorică și pentru a justifica prezența noastră în comunitatea orădeană.

Vrem să oferim mai departe timpul, atenția și resursele noastre prin cultivarea și stimularea bunăstării şi a dezvoltării economice, prin grija față de aproape și prin acte de caritate. Nu ne motivează decât bucuria că putem schimba vieți și că putem contribui la dezvoltarea orașului.

Suntem 25 de membri tineri plini de entuziasm, dar nu ne oprim la acest număr. Prin priceperea noastră în proiecte europene, IT, design, administrație publică, management, arhitectură, învățământ, domeniul legal, medical și comunicare, credem că putem să implementăm proiecte care să aibă un puternic aport la dezvoltarea comunităţii.

Acțiunile noastre vor fi finanțate prin fund-raising la nivelul comunităţii, al companiilor, al Rotary International şi UE, dar și prin implicarea comunității orădene. Ne angajăm să respectăm valorile generațiilor care au clădit orașul și să fim deschiși către oamenii din jur și către problemele de interes actual.

Obiectivele noastre principale sunt legarea nevoilor de soluții, generarea de noi ecosisteme sociale sustenabile și folosirea principiilor de business în vederea rezolvării problemelor din comunitate prin acțiuni specifice de antreprenoriat social.

Deoarece noi credem că educația stă la baza dezvoltării fiecărui individ, proiectele noastre de viitor vizează alfabetizarea, promovarea lecturii, consilierea profesională și antreprenorială, dar și cursuri gratuite din aria profesională a membrilor clubului. Pentru că împreună suntem mai puternici, îi așteptăm pe cei care vor să facă o schimbare în comunitate și care au chemare spre voluntariat să ni se alăture.

Călin Păcurar
preşedinte Rotary Club Oradea 1113