Şi în acest an Oradea se alătură oraşelor din lume care celebrează Earth Hour, adică Ora Pământului. Sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, toţi orădenii sunt invitaţi să stingă luminile şi să reducă, pe cât posibil, consumul energetic.

De asemenea, filiala Bihor a Partidului Ecologist Român îi invită în faţa Teatrului de Stat din Oradea, unde se vor aduna toţi orădenii cu spirit "verde". Adică cercetaşi, reprezentanţi ai mai multor organizaţii de mediu din oraş şi ai unor ONG-uri. La lumina lumânărilor, trei studenţi de la Facultatea de Muzică, reuniţi în grupul Menestrelii de pe Corso, vor cânta pentru cei prezenţi.

Până acum, singurele instituţii din Bihor care au confirmat că vor stinge lumina sunt Teatrul şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. "Eu sper, însă, că ni se vor alătura mai multe", a declarat pentru BIHOREANUL Dorin Lucaciu, membru al Partidului Ecologist Bihor.

Earth Hour este o iniţiativă pornită în urmă cu câţiva ani, la nivel global, în care toată lumea e îndemnată să oprească, pentru o oră, tot consumul de energie electrică. Deşi gestul e mai degrabă unul simbolic, mesajul pe care îl transmite această acţiune este menit să-i facă pe oameni să conştientizeze ameninţarea încălzirii globale.