Bihorenii care au rămas fără serviciu sau vor să-şi schimbe locul de muncă pe care îl au în prezent pot alege din 322 de joburi pe care AJOFM le anunţă disponibile în luna octombrie. Comparativ cu luna trecută, când au fost scoase spre ocupare 263 de posturi, numărul acestora a crescut cu 59.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru absolvenţii de licee şi şcoli profesionale - 161, urmate de cele pentru muncitori necalificaţi - 124. Persoanele cu studii superioare au în continuare dificultăţi în ceea ce priveşte găsirea unui job, pe luna octombrie fiind scoase spre ocupare de către acestea doar 37 de posturi.

La capitolul studii superioare, cele mai multe posturi sunt de ingineri, din care 5 de inginer electronist, 5 de inginer de producţie şi câte 3 de inginer în construcţii civile, industriale şi agricole, şi drumuri şi poduri.

Şomerii care au absolvit un liceu o şcoală profesională pot opta pentru 30 posturi de montator de subansamble sau pentru 20 de posturi de confecţioner îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Din cele 124 de posturi pentru muncitori necalificaţi, cele mai multe sunt pentru ambalatarea a diverse produse, inclusiv electronice, precum şi pentru asamblarea şi montarea de diferite piese.

Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii la sediul AJOFM, pe strada Transilvaniei nr.2, sau la telefon 0259/435802.

Ultimele statistici ale AJOFM Bihor arată că în judeţ sunt 10.517 şomeri înregistraţi, dintre care 5.038 sunt femei. Numărul persoanelor fără loc de muncă şi ieşite din perioada de şomaj îndemnizat nu a fost comunicat.