Primăria a anunţat că începând de luni, de la ora 8, orădenii cu probleme sociale sunt aşteptaţi la sediul fostei cantine sociale, unde Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) va distribui toate cele 6 tipuri de alimente puse la dispoziţie prin Programul de furnizare de alimente către cele mai defavorizate persoane din Comunitate (PEAD), inclusiv laptele praf.

Astfel, alimentele ce vor intra în posesia orădenilor cu situaţie materială precară sunt: 14 kg de făină (14 pachete a 1kg), 7 kg de mălai (7 pachete a 1kg), 3,2 lg de paste făinoase (8 pachete a 400 g), 1,3 kg biscuiţi (13 pachete a 100 g), 1 kg de zahăr şi tot 1 kg de lapte praf. Cantitatea totală a alimentelor pe o singură persoană este de 27,5 kg.

Acestea pot fi ridicate zilele lucrătoare între orele 8 şi 16 de pe strada Primăriei nr. 3, cu buletinul sau cartea de identitate în original atât a beneficiarului cât şi a persoanei care le ridică.

Reprezentanţii ASCO amintesc că beneficiarii acestor ajutoare sunt familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, în această categorie se încadrează şomerii, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 lei/lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat (adulţi şi copii) neinstituţionalizate.

"O persoană beneficiază de ajutor - produse alimentare - o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus. De exemplu, dacă o persoană are calitatea de pensionar şi în acelaşi timp este încadrat şi în gradul de handicap grav, primeşte ajutorul alimentar doar pentru o singură categorie", se menţionează în comunicatul municipalităţii.