Războiul gunoaielor în municipiu se aproapie de sfârşit. Deşi Urbana trebuia să înceteze prestaţiile în Oradea şi să-şi transfere clienţii către RER, singurul operator de salubritate licenţiat în municipiu, până la 1 februarie 2010, termenul s-a prelungit până la 31 martie, pentru că acest proces s-a dovedit mai anevoios decât se anticipa.

Până atunci, RER trebuie să contracteze toţi foştii clienţi ai Urbana şi să-i introducă în traseele sale de colectare. Mulţi orădeni amână, însă, semnarea noilor contracte, pe motiv că până la 31 martie oricum le ridică gunoiul Urbana.

În aceste condiţii, la finele lunii martie, Biroul de contractare al RER Ecologic Service se va aglomera, iar timpul necesar pentru semnarea contractului va fi, evident, mai mare. De aceea, operatorul de salubritate înseamnă orădenii care nu au semnat încă acest contract să se prezinte din timp la sediul societăţii, pe str. Tudor Vladimirescu nr. 79.

Totodată, orădenii trebuie să ştie că de la începutul lunii martie va intra în aplicare Hotărârea Consiliului Local prin care se instituie taxa specială de salubritate pentru cei care nu deţin contracte cu RER Ecologic Service. Tot atunci vor începe şi verificările din partea organelor abilitate.