Cum s-a făcut ora 10, sâmbătă, orădenii au invadat Sala Sporturilor Antonio Alexe. De cum au ajuns, curioşii s-au oprit pe platforma din faţa clădirii pentru a admira maşini de epocă, placate cu aur.

"Vedetele" au fost un superb Rolls Royce Exige şi un Hummer 2, placate cu aur. "Au pe ele 12 kilograme de soluţie care conţine 20% aur. Hummerul valorează 250.000 de euro, a aparţinut luptătorului Batista, din wrestling-ul american, şi a fost modificat integral. Numai carcasa e de Hummer 2. Rolls Royce-ul valorează 350.000 de euro, a aparţinut actriţei Meryl Streep şi a fost modificat doar cu plăcuţele de aur, cu cristalele Swarovski şi cu lemnul dinăuntru, care e făcut de Reghin", a explicat Doru Gavriloni, sale managerul firmei timişorene care a adus automobilele la eveniment.

Incinta Sălii Sporturilor a vuit de lume. De la ora 14, orădenii s-au strâns în jurul scenei, unde au fost organizate, din oră în oră, prezentări de rochii de mireasă. În timp ce unii i-au cerut autografe Monicăi Columbeanu, principalul invitat la eveniment, şi au sorbit-o din priviri, alţii nu s-au abţinut să comenteze răutăcios despre vedetă. Urcată pe tocuri şi etalându-şi formele, Moni s-a retras într-un separeu şi s-a socializat cu fanii, cu o cameră de filmat mereu aţintită spre ea. Aşa cum ne-a obişnuit...

În paralel, sute, poate chiar mii de orădeni, fie cupluri, fie curioşi, care au venit să vadă ce se poartă anul acesta s-au perindat printre standuri. Tinerele au încercat rochii, viitorii miri - costume, şi au gustat din prăjiturile puse la dispoziţie de cofetăriile orădene. "Se poartă rochiile de mireasă întregi, dintr-o bucată. Şi în acest an e sunt în vogă rochiile bej sau chiar de altă culoare. Cel mai mult se poartă modelele tip sirenă, care au o linie ce urmăreşte forma corpului", a spus Csilla Circiu, unul dintre designerii care şi-a prezentat creaţiile la Expomariage.

În funcţie de modelul ales, orădencele pot să-şi cumpere "echipamentul" de nuntă şi cu 1.500, dar şi cu peste 5.000 de lei. Tot de aici, viitorii miri au posibilitatea să îşi comande atât verighetele, invitaţiile, meniul, dar şi să-şi angajeze DJ-ii sau lăutarii care îi vor încânta în ziua cea mare. Cofetăriile s-au întrecut în designuri pentru a-şi prezenta torturile şi prăjiturile care mai de care mai apetisante, iar studio-urile de filmare şi fotografie se bat în oferte de la 99 de euro, pentru cel mai mic pachet, până la câteva mii de euro.

Sâmbătă, expoziţia este deschisă publicului până la 20, iar duminică, între orele 10 şi 18.