În total 160 de sportivi din întreaga ţară au ţinut să fie prezenţi sâmbătă şi duminică la sala de jocuri a Universităţii orădene la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de taekwondo.

Competiţia, desfăşurată în premieră în Oradea, în organizarea a trei cluburi, West Team, King Do şi Royal Kwon, a reunit la start participanţi de la 21 de cluburi.

Dintre cluburile orădene, cele mai bune rezultate le-au obţinut sportivii pregătiţi de Tunyogy Hajnalka, preşedinta Asociaţiei Judeţene de Taekwondo, CS West Team, care au intrat în posesia a 6 medalii de aur, 10 de argint şi 2 de bronz.

La seniori, clubul orădean a obţinut titlurile naţionale prin: Nagy Evelin, în probele de luptă şi tull, -63 kg, şi Rekasi Reka, la luptă, -70 kg. La juniori, aurul a fost cucerit de sportivii de la West Team, prin: Kristof Fabian, la spargeri de forţă individual, Beke Teodora, la luptă, -60 kg, şi de echipa masculină de tull, alcătuită din Kristof Fabian, Marton Balazs, Jakab Nanador, Casian Popa şi Koloszvari David.

Al doilea club orădean cu rezultate bune în această competiţie a fost CS King Do, club condus şi antrenat de Romeo Tulkos, care a intrat în posesia a 3 medalii de aur, 1 de argint şi 10 de bronz. Cele trei titluri naţionale obţinute de King Do au fost cucerite prin: Andreea Ganea, la luptă junioare, +60 kg, Ana Guller, la spargeri forţă junioare, şi echipa de spargeri forţă senioare.

Deşi nu a făcut parte din echipa de organizare, clubul Tae-Kyon, condus de Alexandru Sas, a intrat în posesia a două medalii de aur, două de argint şi patru de bronz. Cei doi campioni naţionali au fost Vlad Deme, la luptă juniori, -63 kg, şi Cătălin Topai, în cadrul probei de tehnici speciale juniori.

În fine, cel de-al patrulea club orădean participant, Royal Kwon, condus de Francisc Tripa, a intrat în posesia unei medalii de aur, a unei medalii de argint şi a unei medalii de bronz. Paskuj Sandor, a fost de la acest club cel mai bun, în cadrul categoriei old-boys, +35 ani, -75 kg.

În urma desfăşurării întrecerilor, cinci sportivi orădeni au fost selecţionaţi în lotul naţional pentru Campionatele Europene, programate în luna octombrie. Aceştia sunt, la seniori, Ana Guller (King Do) şi Nagy Evelin (West Team), iar la juniori, Andreea Ganea (King Do), Beke Teodora (West Team) şi Vlad Deme (Tae-Kyon). În vederea participării la Europene, aceştia se vor antrena întâi într-un stagiu de pregătire, care se va desfăşura în perioada 18 aprilie - 3 mai la Baia Mare.

Într-o altă ordine de idei, şi clubul orădean Tae-Kyon organizează selecţie pentru doritorii practicării acestui sport, în fiecare marţi şi joi, între orele 19-20.30, la sala de sport a Liceului "Don Orione".