Mii de orădeni au numărat ultimele zece secunde rămase din anul 2016 în Piaţa Unirii, sărbătorind în stradă, în ciuda frigului, noul an.

Însoţiţi de rude sau de prieteni, cei mai mulţi dintre petrecăreţii de stradă au avut „dotările” obligatorii pentru noaptea de Revelion: sticlele de şampanie.

Cutezanţa de a sta în ger le-a fost răsplătită cu un impresionant foc de artificii care, în premieră, a fost dublu: luminile colorate au fost lansate atât de pe malul Crişului Repede, cât şi din turnul Primăriei.

Spectacolul a durat aproximativ 10 minute şi a declanşat numeroase strigăte de mirare din partea celor adunaţi în centrul urbei.

Focurile de artificii au putut fi văzute şi de la marginile oraşului şi au fost un prilej bun pentru amatorii de fotografie să-şi testeze abilităţile.

În primele minute ale anului 2017, un tânăr orădean a avut alt fel de emoţii: şi-a cerut iubita de soţie în faţa mulţumii, întrebând-o chiar pe scena amplasată în Piaţa Unirii.  

Întrucât mulţi dintre orădenii care au vrut să petreacă trecerea dintre ani în centrul oraşului s-au dus cu maşinile, pe străzile adiacente pieţei traficul fie a fost blocat, fie a fost îngreunat, atât înainte de miezul nopţii, cât şi după ora 0.15, când petrecăreţii au început să plece din Piaţa Unirii.

La mulţi ani!